Kotisivu

>>

2008-02-11:

Mitään puolueita ei enää tarvita

Antakaas kun selitän, miksi puolueita ei enää tarvita.

Ensinnäkin on selvää, että Vihreitä ei enää tarvita, koska sanon, että joukkoliikenteeseen pitää laittaa lisää rahaa, jotta saadaan sen hinnat alas. Se, äänestänkö joukkoliikenteelle oikeasti lisärahaa budjettineuvotteluissa, on tietysti toissijaista. (Tunnetustihan liikennesuorite vähenee vääjäämättä, kunhan vain joukkoliikenne halpenee.)

Toisekseen demareita ei enää tarvita, koska sanon, että paperityöläisille pitää laittaa lisää rahaa, jotta saadaan kassoihin lisää rahaa ja työllisyyteen ja työhön liittyvät ongelmat näin poistettua.

Kolmannekseen Kokoomusta ei enää tarvita, koska sanon, että yrittäjille pitää antaa lisää rahaa, jotta saadaan yritysten julkiset tuet nousuun ja yrittäjyyden ongelmat näin poistettua.

Neljännekseen Keskustaa ei enää tarvita, koska sanon, että maatalouteen pitää antaa lisää rahaa, jotta saadaan kotimaisen ruuan hinnat alas ja haja-asutusalueiden ongelmat näin vähenemään.

Viidennekseen Vasemmistoliittoa ei enää tarvita, koska sanon, että valtion velkamenot ja velan korot eivät ole menoja vaan ylimääräistä rahaa, jonka voi siirtää sosiaaliturvan parantamiseen. Näin sosiaaliset ongelmat saadaan Suomesta poistettua.

Kuudennekseen kristillisiä ei enää tarvita, koska sanon, että perheiden koossa pitämiseen ja seksistä pidättäytymisvalistukseen tarvitaan lisää rahaa, jotta saadaan oikeanlaisen seksin hinnat alas ja vääränlainen seksi näin myöten vähenemään.

Ja lopuksi: RKP:tä ei enää tarvita, koska sanon, että ruotsin kielen opetukseen tarvitaan lisää rahaa, ruotsin opiskelu alkaa motivoida ihmisiä enemmän, ja kielellisten sekä vähemmistöjen asema ja suomenruotsalainen kulttuuri näin kohenee.

Kysyttävää?


Hieman vakavammin: joukkoliikenteen suurempi rahallinen tukeminen on yksi oikeudenmukaisen ja tehokkaan liikennepolitiikan välttämätön ehto, muttei se yksinään riitä. Rahaa pitää lisäksi suunnata kohtuullisten hintojen lisäksi myös laatuun: siis erityisesti vuoroväleihin, yhteyksiin ja rataverkoston ylläpitoon.

Halpakaan joukkoliikenne ei houkuta, jos matkustus vie kohtuuttomasti aikaa tai liikenneväline on säännöllisesti tuntikaupalla myöhässä. Lisäksi joukkoliikennettä pitää tukea eri keinoin eri alueilla Suomessa, ja tämä vaatii aika paljon fiksua alueellista suunnittelua.

Lisäksi ilmastopäästöjen näkökulmasta on tärkeää luoda joukkoliikenteen "vedon" lisäksi sinne myös työntöä (tienkäyttömaksut, polttoaineverotus) sekä pyrkiä kehittämään tieliikenteelle muitakin vaihtoehtoja.

No comments: